Grilování - AstraNet.cz
AstraNet.cz

Krby, krbová kamna

Menu

MENU

KATALOG PRODUKTŮ

Grilování

grilování

Grilování je jedním z nejoblíbenějších způsobů vaření pro Big Green Egg. Dodává masu, rybám, drůbeži a jiným ingrediencím nezaměnitelnou a jedinečnou chuť, jídlo je zvenku křupavé a jemné a šťavnaté uvnitř. Grilování na EGG vyžaduje jen pár doplňků a hned se z Vás stane expert!

<< VIDEO

NEREZOVÝ A LITINOVÝ ROŠT

Plánujete grilovat maso, ryby nebo jiné jídlo na Big Green Egg? Grilovat můžete jednoduše na nerezovém roštu, který je součástí standardní výbavy EGG. Pro přípravu červeného masa nebo drůbeže doporučujeme použít litinový rošt, který dodá masu atraktivní a typický vzorek grilování.

Zapalte dřevěné uhlí v EGG dle návodu, umístěte vybraný rošt (nerezový nebo litinový) do EGG a zahřejte na teplotu přibližně 220°C. Rošt můžete vložit i později. Pro snadnější a bezpečnější manipulaci s roštem použijte kleště na rošt nebo zvedač roštu.

VIDEO >>

grilování

 

grilování

ZABRAŇTE PŘILEPENÍ, TRHÁNÍ A KOUŘENÍ

Ujistěte se, že rošt v Big Green Egg je dostatečně zahřátý a horký než na něj položíte suroviny. Horký rošt zabraňuje tomu, aby se ingredience přilepily a/nebo trhaly. Po té co položíte suroviny na rošt, počkejte minimálně 1 minutu než je přemístíte nebo pootočíte, ingredience není nutné neustále přesouvat. Před grilováním potřete suroviny malým množtsvím oleje, díky tomu bude jídlo nejen chutnější, ale i zdravější. Příliš mnoho oleje by mohlo způsobit silný dým a otravu kouřem.

 

 

VŽDY GRILUJTE PŘI SPRÁVNÉ TEPLOTĚ A ČASE

Ujistěte se, že ingredience negrilujete příliš dlouho. Na stránce Ovládání teploty najdete užitečnou tabulku s ingrediencemi, hmotnostmi, teplotami a časováním. Chcete-li grilovat côte de boeuf nebo steak medium rare, je potřeba maso grilovat přibližně 6 minut z každé strany, přičemž po 3 minutách o 90°pootočit, abyste vytvořili typický grilovací vzorek.

Jakmile získáte více zkušeností, bude mnohem jednodušší zjistit a poznat, kdy jsou Vaše ingredience hotové. Pokud Vám stále chybí sebedůvěra, můžete měřit a kontrolovat teplotu v jádru masa pomocí digitálního kapesního teploměru nebo dálkového teploměru s dvojitou sondou nebo digitálním teploměrem.

Pokud je Vaše jídlo hotové, můžete je z EGG vytáhnout. Nechte maso odpočívat na teplém místě nebo pod hliníkovou fólií po dobu nejméně 5 minut před tím než je budete servírovat. Šťáva pak zůstane rovnoměrně rozložena v celém mase a je méně pravděpodobné, že při porcování vyteče.

grilování

 

grilování

VŽDY MĚJTE VÍKO EGG CO NEJVÍCE ZAVŘENÉ

Při grilování se snažte mít víko co nejvíce zavřené. Konvekční teplo uvnitř základny (tj. teplo vytvářené prouděním vzduchu a odrážející se od keramického povrchu) zajišťuje, že se suroviny budou vařit rovnoměrně. Malé větrací otvory zajistí, že vlhkost zůstane uvnitř a jídlo tak bude šťavnaté a chutné.

Během grilování nepřeplňujte rošt surovinami, protože to může bránit spalování a ovlivnit proces grilování. Nepoužívejte více než 2/3 až 3/4 roštu, aby horký vzduch mohl cirkulovat kolem ingrediencí a rozložení teploty v EGG zůstane konstantní.

Pro rovnoměrné vaření je to nezbytné. Samozřejmě pokud budete potřebovat občas otevřít víko vždy jej otevírejte ve dvou krocích, aby vzduch mohl do EGG proudit postupně. Ignorování tohoto pravidla může mít za následek vznícení uhlí, a to přece nechcete.

 

grilování

recepty

Kontakt

Tomáš Matýsek
+420 604 254 986

Hodnocení obchodu na Zboží.cz
TOPlistTOPlist

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.