Nepřímé vaření - AstraNet.cz
AstraNet.cz

Krby, krbová kamna

Menu

MENU

KATALOG PRODUKTŮ

Nepřímé vaření

grilování

Nepřímé vaření v Big Green Egg? To je hračka! S convEGGtorem proměníte Vaše EGG v dokonalou a komplexní pec. Díky tomu budete moci jídla vařit při nízké nebo vysoké teplotě po dlouhou dobu bez obav, že ztratí svou chuť. Podívejte se na naše instruktážní video a dozvíte se jak nepřímé vaření v EGG funguje!

<< VIDEO

POUŽÍVÁNÍ CONVEGGTORU

nepřímé vaření

ConvEGGtor funguje jako tepelný štít, který chrání potraviny před přímým vyzařováním tepla z uhlí. Zároveň zabezpečuje správnou cirkulaci teplého vzduchu v EGG a umožňuje pomalý proces přípravy jídla.

Pro přípravu jídla s pomocí convEGGtoru postupujte dle následujících kroků:

  • Krok 1: Naplňte EGG uhlím, přidejte podpalovače a zapalte. S convEGGtorem si můžete pomalým vařením připravit skvělá jídla, která se v EGG vaří celé hodiny. Pokud máte v plánu pomalé a dlouhé vaření, ujistěte se před tím, že máte v EGG dostatek uhlí. Uhlí není vhodné doplňovat v průběhu vaření.
  • Krok 2: Umístěte convEGGtor hlubší částí dolů a nahoru položte nerezový rošt.
  • Krok 3: Zahřejte EGG na potřebnou teplotu. Pokud chcete například připravit šťavnaté a křupavé kuře, teplota v EGG by měla být mezi 180 – 200°C.
  • Krok 4: Jakmile dosáhnete uvnitř EGG požadované teploty, vložte suroviny a můžete začít vařit.
  • Krok 5: Zkontrolujte, zda je jídlo hotové. Existují dva způsoby jak to provést. Buď přesně dodržet a měřit čas určený pro přípravu daného jídla (pro zmíněné kuře je to přibližně doba vaření 1 hodina), nebo v průběhu vaření měřit teplotu uvnitř masa (aby bylo kuře hotové mělo by mít teplotu uvnitř 77°C). Na stránce Nastavení teploty naleznete užitečnou tabulku obsahující suroviny, hmotnosti, teploty a časování. Chcete-li měřit teplotu uvnitř masa, můžete použít digitální kapesní teploměr, nebo dálkový teploměr s dvojitou sondou anebo digitální teploměr.
  • Krok 6: Jakmile je Vaše jídlo hotové, můžete podávat. Dobrou chuť!

 

Pokud používáte techniku nepřímého vaření, vždy se snažte mít víko EGG co nejvíce zavřené. Pokud jej potřebujete otevřít, vždy to proveďte ve dvou krocích, abyste předešli vzplanutí uhlí.

 

grilování

recepty



Kontakt

Tomáš Matýsek
+420 604 254 986

MasterCard Maestro Visa ApplePay HomeCredit
Hodnocení obchodu na Zboží.cz
TOPlistTOPlist

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.