+420 604 254 986
astra@astranet.cz

Košík: 0 Ks / 0 Kč
Menu

Pečení

grilování

Pomocí convEGGtoru a pečícího kamene velice snadno proměníte Vaše EGG v pec, ve které můžete upéct skvělou pizzu nebo čerstvý lahodný chléb. Rozšíříte tak Vaše venkovní vaření o nekonečnou řadu možností přípravy skvělých jídel. Zajímá Vás jak péct v Big Green Egg? Rádi Vám vše vysvětlíme!

<< VIDEO

PEČENÍ PIZZY V BIG GREEN EGG

Při pečení pizzy v Big Green Egg postupujte následovně:

  • Krok 1: Naplňte EGG dřevěným uhlím, vložte podpalovače a zapalte.
  • Krok 2: Jakmile podpalovače hoří, umístěte convEGGtor nohama směrem vzhůru a nahoru položte nerezový rošt.

VIDEO >>

grilování

 

pečení
  • Krok 3: Zahřejte EGG na teplotu přibližně 250°C. Abyste dosáhli tak vysoké teploty, otevřete spodní větrací dvířka v keramické základně asi na ¾ a litinový regulační poklop s dvojí funkcí na keramickém komíně otevřete úplně. Jakmile dosáhnete požadované teploty, přivřete (částečně) litinový regulační poklop, aby teplota zůstala konstantní.
  • Krok 4: Přibližně 10 minut před tím, než začnete péct pizzu, umístěte na rošt pečící kámen, aby se předehřál. Díky tomu zabráníte, aby se těsto v průběhu pečení spálilo nebo připeklo.

 

  • Krok 5: Jakmile dosáhnete v EGG správné teploty a pečící kámen je horký, posypte jej tenkou vrstvou mouky a položte pizzu. Pizzu snadno umístíte pomocí hliníkové lopaty na pizzu. Mouka zabrání, aby se těsto přilepilo ke kameni.
  • Krok 6: Zavřete víko, sledujte teplotu a počkejte dokud nebude pizza hotová! Většina pizz se peče pár minut, takže můžete péct jednu pizzu za druhou!
  • Krok 7: Jakmile je pizza hotová, vytáhněte ji z EGG (jednoduše pomocí hliníkové lopaty na pizzu), nakrájejte na kousky a můžete podávat! Buon appetito!

Po pečení nechte convEGGtor a pečící kámen v zavřeném EGG vyhladnout.

pečení

 

grilování

PEČENÍ CHLEBA V BIG GREEN EGG

Pečení chleba v Big Green Egg je stejně jednoduché jako příprava pizzy, s výjimkou pár detailů:

  • Pizza se peče pár minut a při vysoké teplotě. Chleba je potřeba péct déle a při nižší teplotě. Jinými slovy, není potřeba EGG tak zahřívat a litinový poklop s dvojí funkcí přivřete trochu dřív, abyste dosáhli stabilní teploty okolo 200°C. Přesná teplota záleží na typu chleba, který pečete a na receptu.
  • Když pečete chleba, tak před tím než umístíte rošt a pečící kámen, je dobré položit do convEGGtoru misku s vodou. Vlhkost zajistí perfektní upečení křupavého a zároveň vláčného chleba.

<< VIDEO

 

grilování

recepty



AKČNÍ CENY
DÁRKY
REPASOVANÁ KAMNA

Luxusní kamna
Krbová kamna
Krbová kamna s výměníkem

Krbová kamna kachlová
Krbová kamna rohová
Kamna na uhlí

Krbové vložky
Kompletní krby
Sporáky na tuhá paliva

Created by Netsimple
AstraNet.cz
AstraNet.sk

 

Sledování zásilky

Pokud si přejete vysledovat Vaši zásilku, prosím zadejte zde Vaše číslo objednávky.

TOPlistTOPlist